Gratis verzending binnen NL + BE vanaf €45

Over The Friendly.

Over The Friendly
The Friendly creëert puzzels in samenwerking met kunstenaars. Via artistieke collabs geven we een frisse draai aan twee eeuwenoude hobby’s: puzzelen en kunst. Ervaar kunst op een nieuwe manier en kruip in de huid van de kunstenaar. Puzzelstukje voor puzzelstukje. Met als resultaat je eigen prachtige creatie voor aan de muur.

Hoe het begon..
We weten het nog goed. Als de dag van gister. Toen we op een willekeurige avond in 2020 de zoveelste Netflix-serie hadden uitgekeken, ontstond het wilde idee om te gaan puzzelen. Tot onze teleurstelling was er geen plaat die ons aansprak, dus ontstond het nog wildere idee om zelf puzzels te gaan maken. Probleem: beide hebben we vele talenten, maar ontwerpen is er geen van. Daar zijn deze zelfportretten het ultieme bewijs van. Het idee om onze krachten te bundelen met kunstenaars volgde snel en nu, een jaar later, brengen we onze allereerste collectie uit. Hopelijk kunnen we je inspireren, net zoals de kunstenaars dat bij ons doen.

PS. Weten of we in realiteit knapper (of op z’n minst meer symmetrisch) zijn dan onze illustraties? Check onze instagram.

– Kartika & Eva

The Friendly

Volg onze ecoFriendly. reis

Hier lees je hoe we er stukje voor stukje voor zorgen dat onze puzzels écht friendly zijn. Niet alleen voor jou, maar ook voor het milieu. 

Materiaal.
Onze puzzels en verpakkingen bestaan uit gerecycled ESKA karton. En plastic gebruiken we minimaal: het zakje waar de puzzelstukjes in zitten, is van
 recyclebaar kraftpapier en is biologisch afbreekbaar. We zoeken nog een oplossing voor de verpakking van de lijm die bij elke puzzel wordt geleverd. Tips? 

Gemaakt in Europa.
De puzzels komen dichtbij huis vandaan. Minder brandstofverbruik en uitstoot. Het karton wordt in Nederland verwerkt, en de puzzels worden verwerkt op een plek die wat zuidelijker (en warmer!) ligt #jaloers ☀️

Hergebruik.
Alle (verpakkings-)materialen die we binnen krijgen bij zendingen van leveranciers gebruiken wij weer opnieuw. Opvulmateriaal voor jouw bestelling bijvoorbeeld. Of een groot kartonnen paleis voor Ollie de KantoorKat.

Friendly Faces

Puzzelmat

Eva

Kartika

Puzzelmat

Ollie de Kantoorkat

"Fijne mat, gemakkelijk op te rollen, puzzelstukjes blijven goed op hun plek. Zeer leuk en feestelijk verpakt met een vriendelijk briefje erbij. Kortom, prima product met superservice!"
- Miki
"Heb de variant voor max. 3000 stukjes gekocht. Werkt perfect. De anti-slip onderkant houdt de stukjes mooi op hun plek als je hem oprolt. Verder ligt de puzzel ook veel prettiger dan op bijv. een vilten mat. Sterk aanbevolen!"
- Terheijden
"Eindelijk een goede puzzelmat. Hij is stevig waardoor de puzzel goed in elkaar blijft zitten. Bij een stoffen mat die ik eerder had, moest ik delen van de puzzel weer opnieuw leggen. Deze mat is ook makkelijk op te rollen en weg te zetten. Een kleinere puzzel past ook goed!"
- LeenVB
"Product nog beter dan omschreven! Glad en stevig! En ze deden er nog een klein verrassingsgeschenkje bovenop! Aanrader :)"
- Pieter
"De puzzelmat wordt netjes geleverd met gebruiksaanwijzing. Hij is makkelijk uit te rollen, maar nog belangrijker hij is simpel op te rollen met de puzzel erin. Nu gaan de katten niet aan de haal met alle stukjes. Bespaart me ruimte, en het is ook nog eens een mooi ding om te zien."
- Beta
Vorige slide
Volgende slide