Gratis verzending binnen NL + BE vanaf €45. Anders maar €2,99

De grootste puzzel ter wereld

De grootste puzzel ter wereld

De grootste puzzel ter wereld die ooit is gemaakt, heeft maar liefst 1.141.800 stukjes. Deze puzzel XXL is 20 bij 30 meter en is in Duitsland gelegd in 2008. Het puzzelmerk Ravensburger heeft ter ere van haar 125ste verjaardag 10.000 puzzelaars uitgenodigd om de grootste puzzel ter wereld te leggen. Oftewel het meeste aantal stukjes in één puzzel. 

Het heeft de aanwezige puzzelaars 5 uur aan puzzelplezier opgeleverd. De puzzel zou ingestuurd zijn naar het Guinness World Records book, maar wij zien deze hier helaas niet in terugkomen.

De grootste puzzel ter wereld volgens het Guinness World Records Book

Als we het Guinness worlds records book moeten geloven, is de grootste puzzel ter wereld in 2011 in Vietnam gemaakt. De puzzel is gemaakt van 551.232 puzzelstukjes en beslaat een oppervlakte van 14.85 meter bij 23.2 meter, om precies te zijn. En wij vonden 5000 stukjes al heel wat.. In totaal waren 1600 studenten 17 uur bezig geweest om alle puzzelstukjes op hun plek te leggen.

De puzzel bestond uit een afbeelding van een lotusbloem met 6 bloemblaadjes. Deze staan symbool voor de zes gebieden van kennis: mensheid, geografie, geschiedenis, cultuur, educatie en economie. Het eindresultaat zag er zo uit. Althans het deel dat op de foto paste

De grootste puzzel ter wereld Vietnam
© Guinness World Records

XXL puzzels die je daadwerkelijk kunt kopen

XXL puzzel 51.300 stukjes van Kodak

Een bijzondere puzzel gemaakt door Kodak. De puzzel van 51300 stukjes kan je kopen in de Verenigde Staten. Het is wel een duur grapje: de puzzel kost op Amazon maar liefst $823 met verzendkosten, dat is omgerekend 678 euro.

De afmeting van deze puzzel is ter grootte van een enorm lange bezemkast, namelijk 8.7 meter bij 1.9 meter. Heb je nog een leegstaande kamer over in je huis?

De grootste puzzel ter wereld
© Kodak

Ze spelen bij Kodak een klein beetje vals, want de puzzel bestaat uit 27 kleinere delen van 1900 puzzelstukjes die in elkaar passen, elk in aparte zakje verpakt. De 27 delen zijn (puzzel)stukje voor (puzzel)stukje hotspots door de hele wereld. Zoals de Chinese muur, het Colosseum in Rome & de piramide van de Maya’s in Mexico. Ons kleine kikkerlandje heeft helaas geen plekje tussen deze 27 beroemde plekken weten te bemachtigen.

De grootste puzzel ter wereld
© Kodak

XXL puzzel 54.000 stukjes van Grafika

In 2020 is er nu de allergrootste XXL puzzel uitgekomen die je kunt kopen van het merk Grafika. De puzzel is 54.000 puzzelstukjes en is 8.6 meter bij 2 meter. De puzzel zal je rond de €500 gaan kosten. Op deze puzzel staan meer dan 50 kunstwerken van schilders over de hele wereld, waaronder Van Gogh. Je weet wel. Die Nederlandse schilder die een deel van zijn oor eraf sneed. De puzzel is echt wel een kunstwerkje als je het aan ons vraagt! 

Ze geven je er ook nog een trolley bij waarin je je puzzel kunt meenemen in het vliegtuig. De koffer zal wel 20 kg zijn, dat wordt inchecken!

De grootste puzzel ter wereld
© Grafika

XXL puzzel 42.000 stukjes van Educa

De laatste XXL puzzel die we met je willen delen is die van 42.000 puzzelstukjes. De afmeting van de puzzel is 7.5 meter bij 1.6 meter. Reken hiervoor op ongeveer €450. Zowat alle bekende monumenten van de wereld staan hierop. Van de Eiffeltoren tot de pyramides in Egypte. Ook wel leuk is om te kijken hoeveel toeristenattracties je kunt opnoemen.

De grootste puzzel ter wereld
© Educa

Heb jij één van de bovenstaande puzzels gemaakt? Of heb jij een andere XXL puzzel gemaakt? Laat het ons weten, vinden we leuk!

Blijf op de hoogte
van nieuws en winacties!

Geen spam, beloofd!