Gratis verzending binnen NL + BE vanaf €45

De grootste puzzel ter wereld

De grootste puzzel ter wereld:
puzzel 1 miljoen stukjes

De grootste puzzel ter wereld die ooit is gemaakt, heeft maar liefst 1.141.800 stukjes. Oftewel het meeste aantal stukjes in één puzzel. Deze grote puzzel is 20 bij 30 meter en is in Duitsland gelegd in 2008. Het puzzelmerk Ravensburger heeft ter ere van haar 125ste verjaardag 10.000 puzzelaars uitgenodigd om de grootste puzzel ter wereld te leggen. En hoe toepasselijk: dit is gedaan op het Marktplein in, jawel, de Duitse stad Ravensburg!

Het heeft de aanwezige puzzelaars 5 uur aan puzzelplezier opgeleverd. Dit lijkt nog relatief kort voor een puzzel van 1 miljoen stukjes. De puzzel zou ingestuurd zijn naar het Guinness World Records book, omdat Ravensburger het oude wereldrecord van 2002 wilden verbreken van een puzzel van 212.323 stukjes in Singapore, maar wij zien deze hier helaas niet in terugkomen bij de officiële records.

Er zijn weinig foto’s van de grootste puzzel ter wereld. Maar wij hebben er uiteraard eentje weten te bemachtigen voor je.

grootste puzzel ter wereld
© The Sydney Morning Herald

De grootste puzzel ter wereld volgens het Guinness World Records Book

Als we het Guinness Worlds Records Book moeten geloven, is de grootste puzzel ter wereld in 2011 in Vietnam gemaakt. De puzzel is gemaakt van 551.232 puzzelstukjes en beslaat een oppervlakte van 14.85 meter bij 23.2 meter, om precies te zijn. Wij vonden 5000 stukjes al heel wat.. In totaal waren 1600 studenten 17 uur bezig geweest om alle puzzelstukjes op hun plek te leggen.

De grote puzzel bestond uit een afbeelding van een lotusbloem met 6 bloemblaadjes. Deze staan symbool voor de zes gebieden van kennis: mensheid, geografie, geschiedenis, cultuur, educatie en economie. Het eindresultaat zag er zo uit. Althans het deel dat op de foto paste.

De grootste puzzel ter wereld Vietnam
© Guinness World Records

Goed om te weten is dat de lotusbloem de grootste puzzel ter wereld is als we het hebben over het meeste aantal stukjes in één puzzel. Er is namelijk ook een puzzel die in oppervlakte de grootste puzzel ter wereld is volgens het Guinness World Records Book. Deze is namelijk in Dubai gelegd in 2018 en is maar liefst 6122.68 vierkante meter. Dit is bijna net zo groot als een heel voetbalveld! Daar kunnen wij aardig wat puzzelmatten op kwijt.

Grote puzzels die je daadwerkelijk kunt kopen

Kodak puzzel van 51.300 stukjes

Een bijzonder grote puzzel gemaakt door Kodak. De puzzel van 51300 stukjes kon je kopen in de Verenigde Staten bij. Tenminste, deze Kodak puzzel lijkt niet meer verkrijgbaar en overal uitverkocht. Het is trouwens wel een duur grapje als je toch een Kodak puzzel kan vinden: de puzzel kostte op Amazon maar liefst $400 en dan nog $227 verzendkosten, dat is omgerekend 575 euro.  Het kan zijn dat deze inmiddels uitverkocht is.

De afmeting van deze puzzel is ter grootte van een enorm lange bezemkast, namelijk 8.7 meter bij 1.9 meter. Heb je nog een leegstaande kamer over in je huis? 

Je kunt ook 11 van onze puzzelmatten van 5000 stukjes aan elkaar vastplakken 😉 dan lukt het misschien ook nog om de enorme puzzel “eventjes opzij te leggen” terwijl je bezig bent.

De grootste puzzel ter wereld
© Kodak

Ze spelen bij Kodak een klein beetje vals, want de puzzel bestaat uit 27 kleinere delen van 1900 puzzelstukjes die in elkaar passen, elk in aparte zakje verpakt. De 27 delen zijn (puzzel)stukje voor (puzzel)stukje hotspots door de hele wereld. Zoals de Chinese muur, het Colosseum in Rome & de piramide van de Maya’s in Mexico. Ons kleine kikkerlandje heeft helaas geen plekje tussen deze 27 beroemde plekken weten te bemachtigen.

De grootste puzzel ter wereld
© Kodak

XXL puzzel 54.000 stukjes van Grafika

In 2020 is er de allergrootste puzzel uitgekomen die je ook écht kunt kopen van het merk Grafika. Dit merk was eerder al goed bezig met haar puzzel van 48000 stukjes dat eerder als de grootste legpuzzel ter wereld werd geacht door sommige mensen. 

De puzzel is 54.000 puzzelstukjes en is 8.6 meter bij 2 meter. De puzzel zal je rond de €500 gaan kosten. Je kunt ‘m hier kopen én ze lijken ook naar Nederland te verzenden. Op deze puzzel staan meer dan 50 kunstwerken van schilders over de hele wereld, waaronder Van Gogh. Je weet wel. Die Nederlandse schilder die een deel van zijn oor eraf sneed. De puzzel is echt wel een kunstwerkje als je het aan ons vraagt! 

Ze geven je er ook nog een trolley bij waarin je je puzzel kunt meenemen in het vliegtuig. De koffer zal wel 20 kg zijn, dat wordt inchecken!

De grootste puzzel ter wereld
© Grafika

Puzzel 40000 stukjes van Educa

De laatste puzzel van ruim 40000 stukjes die we met je willen delen is die van Educa met maar liefst 42.000 puzzelstukjes. De afmeting van de puzzel is 7.5 meter bij 1.6 meter. Reken hiervoor op ongeveer €350. Dus lijkt nu vrij makkelijk te bestellen via amazon voor €290 exclusief verzendkosten (augustus 2023). Zowat alle bekende monumenten van de wereld staan hierop. Van de Eiffeltoren tot de pyramides in Egypte. Ook wel leuk is om te kijken hoeveel toeristenattracties je kunt opnoemen. Je bent hier in ieder geval wel even zoet mee.

De grootste puzzel ter wereld
© Educa

Heb jij één van de bovenstaande grote puzzels gemaakt? Of heb jij een andere XXL puzzel gemaakt? Laat het ons weten, vinden we leuk!

Blijf op de hoogte
van nieuws en winacties!

Geen spam, beloofd!