Gratis verzending binnen NL + BE vanaf €45

Je puzzel inlijsten met een puzzellijst, hoe doe je dat?

Je puzzel inlijsten met een puzzellijst, hoe doe je dat?

Puzzelen is een hobby die steeds meer mensen ontdekken en met veel plezier doen. Het is al een hele tijd niet alleen maar meer een hobby voor kinderen of ouderen. Ook steeds meer jongere mensen wagen zich aan het maken van een puzzel. Maar als de puzzel af is, wat doe je er dan mee? Je kunt een puzzel tegenwoordig makkelijk als kunstwerk aan de muur hangen en inlijsten in een puzzellijst. Maar hoe doe je dat?

Een puzzel inlijsten als kunstwerk

Als je als kind een puzzel maakte, bestond deze vaak maar uit een paar stukjes. Hoe ouder je wordt, hoe groter de puzzels worden. Over een grote puzzel van 3000 stukjes doe je natuurlijk een stuk langer dan over een puzzel van 500 of 1000 stukjes. Het is dan eigenlijk gewoon zonde om je harde werk weer uit elkaar te halen en terug in de doos te doen.

Het eindresultaat van de puzzel is vaak een echt kunstwerk en kun je aan de muur hangen. Hier kies je een speciale lijst voor puzzel voor en deze kun je met een puzzel ophangsysteem aan de muur ophangen. Met dit systeem kun je makkelijk puzzels inlijsten en je puzzels ophangen. Zo kun je er altijd naar kijken en heb je een echt zelfgemaakt kunstwerk aan de muur!

Soorten puzzellijsten

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten puzzels die je kunt maken. Zo zijn er ook veel verschillende maten puzzellijsten te vinden. Wil je puzzels inlijsten dan is het wel zo handig en mooi als het een puzzellijst is, waar de puzzel mooi inpast.

Je kunt ervoor kiezen om de puzzel te lijmen en hem daarna in te lijsten, maar je kunt met de speciale puzzellijsten ook een puzzel inlijsten zonder lijm. Je kunt de puzzels er makkelijk mee inlijsten, omdat je het kunt inlijsten vanaf de voorkant!

Hoe gebruik je een puzzellijst?

Puzzels ophangen is nog nooit zo makkelijk geweest met een puzzellijst. Een legpuzzel inlijsten doe je makkelijk vanaf de voorkant van de puzzellijst. Je hoeft de puzzel dus niet om te draaien en zo het risico te lopen dat hij kapot of los raakt. De puzzel kun je het beste maken op een puzzelmat. Op deze manier kun je hem het makkelijkste in de puzzellijst plaatsen.

Je schuift de puzzel op de voorkant van de puzzellijst en het acrylglas kan eenvoudig vanaf de bovenkant op de puzzel geplaatst worden. De stroken die de lijst sluiten, worden van opzij bevestigd met hoekverbindingen. Zo blijft de puzzel goed op zijn plek zitten zonder uit elkaar te vallen. Het inlijsten van een puzzel is zo super makkelijk gemaakt en zo kun je makkelijk je legpuzzel ophangen.

Welk formaat puzzellijst heb je nodig?

Als je gaat puzzelen doe je dit vaak op een puzzelmat. Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat de puzzelmat groot genoeg is voor je puzzel. Hier moet je bij het kiezen van een puzzellijst dus ook rekening mee houden. In een te kleine puzzellijst gaat de puzzel niet passen en in een te grote lijst zal hij misschien niet mooi op z’n plek blijven zitten.

Wil je een puzzel inlijsten 1000 stukjes, dan heb je hier een puzzellijst 1000 stukjes voor nodig. Hier heb je een puzzellijst 50 x 70 cm voor nodig. Een puzzel 1000 stukjes inlijsten kun je hier het mooiste mee. Het kan wel per puzzelmerk verschillen hoe groot een puzzellijst 1000 stukjes moet zijn. Zo kan het voor een ander merk zijn dat je hier een puzzellijst 68 x 48 voor nodig hebt.

Een puzzellijst 2000 stukjes of een puzzellijst 3000 stukjes hebben weer een ander formaat puzzellijst nodig. Om hier een goed overzicht van te krijgen, kun je deze blogpost lezen. Hier staat per puzzelmerk het aantal stukjes, de afmeting en welk formaat puzzellijst je nodig hebt.

Een puzzellijst op maat

Er wordt voor de puzzellijsten vaak gewerkt met standaard afmetingen. De afmeting van de puzzel in lijsten kan alleen per merk dus verschillen. Zo kan het ook voorkomen dat je een nog grotere puzzel wilt inlijsten of een puzzel met een afwijkende vorm. In dat geval kun je altijd een puzzellijst op maat laten maken.

Wanneer je bijvoorbeeld een puzzel hebt waar je een puzzellijst 70 x 50 centimeter voor nodig hebt, dan is de kans aanwezig dat dit niet in het vaste assortiment zit. In dat geval kun je dus een puzzellijst op maat laten maken. Wanneer je zo’n puzzellijst kopen of bestellen doet, kun je het gewenste formaat opgeven. De levertijd zal hiervan wel iets langer zijn, aangezien de lijst voor je op maat gemaakt wordt. Wel ben je er dan zeker van dat je puzzel er mooi en goed in past en zo voor een lange periode aan je muur kan hangen als kunstwerk.

Puzzelen is een hele leuke hobby en zeker als je de juiste materialen kiest. Kies dus een mooie puzzel uit, maak gebruik van onze makkelijke puzzelmatten en lijst na afloop je puzzel in voor extra lang plezier.

Blijf op de hoogte
van nieuws en winacties!

Geen spam, beloofd!